Skip to content

Psykologisk trygghet i Hemsedal

For å sikre psykologisk trygghet ved en stor strategisk kunngjøring, skapte vi en ramme hvor ansatte kunne bearbeide endringen i rolige og trygge omgivelser, uten forstyrrelser utenfra. Rom for refleksjon, åpen dialog og fellesskap i en uformell setting stod sentralt i utformingen av ramme og program.
Bakgrunn

Et konsulentselskap sto foran en stor strategisk kunngjøring som ville påvirke hele organisasjonen. Ledelsen var forberedt på at endringen kunne vekke sterke reaksjoner, skape usikkerhet og utløse mange spørsmål. Derfor ønsket de å møte situasjonen med omtanke og åpenhet, ved å legge til rette for en samling som styrket den psykologiske tryggheten blant de ansatte. Målet var å gi medarbeiderne tid og rom sammen til å reagere, bearbeide, forstå og uttrykke sine tanker i et trygt miljø, skjermet fra ytre forstyrrelser.

Løsning

Vi designet ramme og program for samlingen med det formål å fremme nærhet, åpenhet og samhold. Deltakerne bodde i lune storhytter med en uformell og hjemlig atmosfære, med langbord,  peiskos, og trygg familiefølelse. Omgitt av natur og langt unna kontorlandskapets forventninger og distraksjoner, la vi til rette for ro, refleksjon og ærlige samtaler.

Første dag hadde vi fullt fokus på den strategiske nyheten. Det ble gitt tydelig informasjon, og det var god tid til spørsmål, dialog og deling av reaksjoner i trygge omgivelser. Dagen ble avsluttet med en uformell låvefest. På dag to flyttet vi aktivitetene ut i naturen. I mindre grupper fikk deltakerne oppleve mestring og fellesskap, og skape gode felles minner. Settingen åpnet for også for gode samtaler i bevegelse. Den siste kvelden avsluttet vi med en sosial og uformell «hytte til hytte»-middag med Halloween-tema, for at folk skulle få snakket med så mange som mulig.  Dette bidro til å styrke tilknytningen på tvers av grupper og fagområder.

Verdi

Gjennom å skape en trygg arena for å møte endringen, bidro vi til å redusere usikkerhet og styrke den psykologiske tryggheten i organisasjonen. De ansatte fikk tid og rom til å stoppe opp, kjenne etter, dele egne tanker og bli møtt med åpenhet og respekt. Samlingen ga rom for felles opplevelser og ekte tilstedeværelse, og dette la grunnlaget for sterkere relasjoner og økt tillit.

Når medarbeidere kjenner støtte fra både ledelse og kolleger, øker endringsrobustheten. Den styrkede psykologiske tryggheten ga organisasjonen bedre forutsetninger for å gjennomføre endringen på en bærekraftig og samlet måte.

Det var viktig å gi medarbeiderne god tid sammen til å reagere, bearbeide og uttrykke sine tanker i et trygt miljø.

Dette har vi også gjort

Firmatur til Cascais og Lisboa

Kick off på Norefjell

Kulturkartlegging og implementering

Onboarding og kompetanseutvikling